Zittend Of Staand Drogen: Tips Voor Een Efficiënt Droogproces

Gepubliceerd jun. 24, 23
6 min read

Innovatieve Lichaamsdroger: Drogen Zonder Handdoek

Door technologische ontwikkelingen is het voor ouderen en minder validen steeds makkelijker om langer zelfstandig in hun eigen woningen te blijven wonen. Ook bestaan er meer en meer creatieve oplossingen voor veelvoorkomende problemen, zoals het plaatsen van antistootblokjes op tafelpunten, die eigenlijk bedoeld zijn voor kinderen. Antislipsokken zijn daarnaast een voorbeeld van een preventieve oplossing voor gemene vallen in huis door ouderen of minder validen (drogen zonder handdoek) (Zittend of staand drogen).

Body Dryer LichaamsdrogerMilieuvriendelijk Drogen: Zittend Of Staand, De Keuze Is Aan Jou!

Wat deze lichaamsdroger inhoudt en waar je de body dryer kopen kan, lees je in dit artikel. De lichaamsdroger is een hulpmiddel in de badkamer en alternatief voor het afdrogen met een handdoek, waar met name ouderen, minder validen en mensen met huidproblemen baat bij hebben. Doordat de droger het lichaam namelijk als het ware droog föhnt, is het niet langer noodzakelijk om een handdoek te gebruiken voor het afdrogen.

Droog Worden Zonder Handdoek: Innovatieve Ideeën En Technieken

Zorg je voor iemand met een beperking of een oudere? Een van de uitdagingen is dan het afdrogen na het douchen. Dat kan voor extra prikkels zorgen, waarvan je cliënt onrustig wordt. Een elektronische droger maakt het afdrogen makkelijker - Lichaamsdroger. Je cliënt komt tot rust door de warme lucht en jij kunt zo ook de moeilijk bereikbare plekken droog maken.

Lichaamsdroger In Plaats Van Een HanddoekZittend Of Staand Drogen: Wat Zijn De Verschillen?

Er zijn verschillende soorten elektronische drogers. Een voorbeeld is de Human Body Dryer (drogen zonder handdoek). Dit is een elektrische droger met infraroodlampen voor het hele lichaam. De droger blaast een warm briesje dat het lichaam droogt. duurzaam douchen. Je hoeft als zorgverlener alleen het lichaam of lichaamsdelen helpen draaien. Zo worden moeilijk bereikbare plekken ook droog.

Doucheblazer

Zo is er ook minder kans op smetplekken. duurzaam douchen. Je kunt de warmte van de infrarood lampen ook gebruiken om bijvoorbeeld mensen met spasmes of ouderdomsklachten te laten ontspannen. Zet hem of haar dan met kleren aan voor of onder de droger, zodat de spieren opwarmen. De Lavicta lichaamsdroger is een kleiner systeem.

Het systeem kan ook bij cliënten thuis worden geïnstalleerd. Hij past in een normale douche. Zo kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen als ze wat minder zelfredzaam zijn. Na het douchen kan je cliënt in de cabine blijven staan - Lichaamsdroger. De warme lucht blaast je cliënt droog. De Aqua, Breeze is een kolomventilator die je ook gemakkelijk in een douche of bad installeert.

Doucheblazer

Van boven naar beneden blaast de ventilator een warme bries over het lichaam van je cliënt - Geschikt voor mensen met huidproblemen. drogen zonder handdoek. Wil je een elektrische droger implementeren in je zorginstelling? Voor praktische hulp daarbij, kijk op onze pagina ‘Implementatie’..

‘Mijn linkerarm is verlamd, mijn linkerbeen kan ik moeilijk gebruiken, mijn hersenen werken niet meer vlot en ik heb een laag energiepeil - Lichaamsdroger.’ Na zeven maanden revalidatie en een periode weer thuis en in Lelystad woont Tonnie nu in de Klokkenbelt, de nieuwe woonlocatie van Interakt, Contour in Almelo. ‘Langzaam heb ik leren omgaan met mijn beperkingen.

Body Dryer – Lichaamsdroger

Waterbestendige HaardrogerRevolutie In Drogen: De Lichaamsdroger

Dat is fijn. Het geeft me ook een goed gevoel dat de zorgmedewerker in die tijd wat anders kan doen. Begeleider Nathasja Kiers is het daarmee eens: ‘De air body dryer is een uitkomst. Tonnie is door de air body dryer een stuk zelfstandiger geworden en het scheelt ons enorm veel tijd (doucheföhn).

De air body dryer is een zuil met gaatjes waar warme lucht uitkomt (drogen zonder handdoek). Tonnie legt uit: ‘Ik douche zittend in de stoel, droog me daarna een beetje af met een handdoek en zet dan de knop van de doucheföhn aan. Dan hijs ik me via de beugel op tot ik voor de föhn sta.

Comfortabel En Leuk Douchen

Het werkt super! Als ik droog ben, druk ik op de knop en dan komen ze me helpen met aankleden.’ ‘Techniek kan mijn leven aangenamer en mij zelfstandiger maken. Zo heb ik lampen die ik via Google bedien en sinds kort heb ik ook een robotstofzuiger. Ik ben erg van de techniek, was eerder ook projectleider woninginrichting in de woningbouw, dus het had altijd mijn interesse al.

Eerst had ik ‘m ergens anders aan de muur, maar dat werkte niet goed. Toen is de beugel verplaatst.’ Nina Huijboom, stafmedewerker e-health van Interakt, Contour, helpt Tonnie bij het uitzoeken van e-health hulpmiddelen die geschikt voor hem zijn. Nina: ‘In juni vorig jaar voerden we een gesprek over de wensen van Tonnie.

Comfortabel En Leuk Douchen

We hebben bewust gekozen voor de Air Body Dryer van Lavicta omdat deze lichaamsdroger maar twee standen heeft en dus overzichtelijk en niet ingewikkeld is - Lichaamsdroger. En daarmee geschikt voor mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Ik ben er trots op dat het zo goed werkt voor Tonnie.’ Bij Interakt, Contour vinden we e-health hulpmiddelen belangrijk om je dagelijks leven met niet-aangeboren hersenletsel aangenamer en comfortabel te maken Ben je cliënt van Interakt, Contour? Dan kan je begeleider voor jou bij de uitleenservice terecht voor de air body dryer en andere e-health hulpmiddelen.

Heb jij al gehoord van de nieuwste uitvinding, die het douchecomfort naar een hoger plan brengt? Nee? Dan wordt het tijd om je op de hoogte te brengen van de lichaamsdroger van Lavicta. Denk hierbij aan een enorme föhn die bedoeld is voor het drogen van je lichaam. Handdoekgebruik verminderen. Badkamergebruikers die ervaring hebben met de lichaamsdroger, omschrijven het als een warme deken van lucht die over je heen komt.

Geen Handdoek Bij De Hand? Geen Probleem Met Deze Droogtechnieken

De full body dryer vervangt de traditionele handdoek, die schuurt bij het afdrogen en veel schadelijker is voor het milieu dan deze lichaamsdroger van Lavicta. Dat heeft er mee te maken dat een handdoek chemicaliën opvangt bij het afdrogen en tevens in de wasmachine moet om schoon te maken. Geschikt voor minder mobiele personen. Voor dit proces is veel wasmiddel en water nodig, dat in het oceaan- en zeewater terecht komt en tot watervervuiling leidt.

Bovendien is de lichaamsdroger eenvoudig in gebruik te nemen na installatie in de douche. Valpreventie. Met een grote knop kun je de droger activeren, waarna die warme deken van lucht dus over je heen valt. Geniet van een warme droogbeurt na een heerlijk warme douchebeurt. Het grootste voordeel van de body dryer wordt ervaren door ouderen, gehandicapten en andere minder mobiele mensen (hygienisch drogen).

Alternatieve Methoden Om Te Drogen Zonder Handdoek


Geschikt voor mensen met handicap

body dryer

Geschikt voor mensen met huidproblemen

Gun badgasten comfort in de spa en doe een stapje extra door dit badkamerhulpmiddel aan te schaffen. Meer weten? Bekijk dan de foto’s van de lichaamsdroger op de website en lees over de ervaringen van badgasten die je voor gingen! .

Navigation

Home