Woonbeton - Natuurlijke Rauwe Uitstraling

Gepubliceerd nov. 27, 22
6 min read

Design En Industriële Gietvloeren

Een gietvloer en een betonvloer worden nog wel eens met elkaar verward. Dat is ook niet gek, want beide vloeren lijken qua uiterlijk op elkaar, zeker wanneer het gaat om een betonlook gietvloer. Maar toch zijn er wel degelijk veel verschillen tussen beide vloeren. We vertellen u graag wat de verschillen zijn tussen een en een betonvloer.

Een erg sterk en hard materiaal. Maar ook een materiaal dat helemaal niet flexibel is. Daarom is beton eigenlijk niet geschikt om als afgewerkte vloer in een woning te gebruiken. Het wordt wel vaak als ondervloer gebruikt. Omdat beton erg hard is, is het niet comfortabel. Daar komt ook nog bij kijken dat de vloer niet goed tegen temperatuurwisselingen kan, omdat de vloer dan kan gaan scheuren.

Daardoor voelt de vloer veel aangenamer aan en zal de vloer ook niet scheuren bij temperatuursverschillen. Een gietvloer bestaat uit meerdere verschillende lagen, maar toch is dit type vloer veel dunner dan een betonnen vloer (Woonbeton vloer - Onderhoudsvriendelijk en robuust). Een vloer van beton is minimaal 7 centimeter dik terwijl een gietvloer slechts 2 tot 5 mm dik is.

De Verschillen Tussen Echte Betonnen Vloeren En WoonbetonIndustrieel Woonbeton Vloeren

Een betonvloer neemt vocht op, waardoor de vloer niet geschikt is voor in de badkamer, het toilet of de keuken (Alles wat u moet weten over woonbeton). Daarnaast zal, als er iets gemorst wordt, dit niet makkelijk verwijderd kunnen worden en is het moeilijker om de vloer goed schoon te maken. Een gietvloer is wel vochtwerend, waardoor dit type vloer in de gehele woning geplaatst kan worden.

De Verschillen Tussen Echte Betonnen Vloeren En Woonbeton

32 Ideeën Over Industriele Betonnen VloerStijlvol Woonbeton Voor De Beste Prijs

Ook qua aanbod aan kleuren is er een verschil tussen een betonvloer en een gietvloer. Een betonnen vloer is standaard grijs, maar er kan ook pigment aan het beton worden toegevoegd waardoor het beton een kleur krijgt. Echter zijn de opties niet zo groot als bij een gietvloer. Een gietvloer kan in onwijs veel kleuren worden aangebracht.

Maar er zijn veel andere opties, zoals een volledig egale witte vloer of een vloer in een heldere kleur. U heeft het vast al door, een betonnen vloer en een gietvloer zijn echt twee totaal andere vloeren. Daarom is de prijs van beide vloeren ook aanzienlijk verschillend. Een betonnen vloer wordt vaak als ondervloer gebruikt en heeft dan ook een lagere prijs per vierkante meter van ongeveer € 40,- - Kies voor een industrieel ogende vloer.

Ook in materialen verschillen beide vloeren erg. Een betonnen vloer wordt gemaakt van cement in combinatie met zand, steenslag of grind. Er bestaan diverse soorten gietvloeren die van verschillende materialen gemaakt worden. Industriële bedrijfsvloeren. Voor in woningen is een PU Gietvloer Green Line de bekendste. Woonbeton: voordelen van een gietvloer. Een PU Gietvloer Green Line wordt gemaakt van een kunsthars op basis van polyurethaan.

Gietvloer In NijmegenEen Industriële Look: Denk Je Ook Aan De Vloer?

Gietvloeren met betonlook zijn populair. De industriële uitstraling van een gietvloer spreekt veel mensen aan en ook de voordelen ervan zijn aantrekkelijk. In dit artikel vind je een opsomming van de populairste gietvloeren met betonlook, hun voor- en nadelen en prijzen. Kunststof gietvloeren zijn gemaakt van polyurethaan of van epoxyhars.

Leefbeton Vloeren

Deze gietvloer verkrijgt zijn typische betonlook doordat twee of meer kleuren polyurethaan (bvb wit en grijs) vóór het gieten, kort met elkaar vermengd worden. Tijdens het uitvlakken van de vloer brengt men nog accenten aan, waardoor er kleurnuances ontstaan die een sterke gelijkenis vertonen met een echte betonvloer. Een kunststof gietvloer met betonlook is dus een standaard gietvloer met meerdere kleuren erin verwerkt.

Rubber kan strepen geven op de vloer. Om krassen en strepen te voorkomen moeten stoelpoten en tafelpoten moeten voorzien worden van vilt. Beton cire, ook wel betonstuc genoemd, is een mortel die bestaat uit een mix van cement, hars, kleurstoffen en andere toeslagstoffen. Het wordt in geringe laagdiktes aangebracht (2 tot 3 mm).

Strikt genomen is een vloer van beton cire geen gietvloer omdat het een mortel is die volledig met de hand uitgevlakt moet worden. Dit in tegenstelling tot een kunststof gietvloer (PU en Epoxy) of cementgebonden gietvloer, die uitgegoten wordt op de vloer. Betoncire heeft een mooie natuurgetrouwe betonlook. Goede gelijkenis met beton Krasbestendig Toe te passen in vochtige ruimtes Sterk en slijtvast Naadloos Aanbrengen en afwerken van de vloer is arbeidsintensief.

Wat ruwer oppervlak dan kunststof gietvloer (afhankelijk van de polijstingsgraad). Troffelvloeren worden voornamelijk toegepast in omgevingen waar hoge eigen worden gesteld aan de vloerafwerking (fabrieken, horeca, winkels). Een troffelvloer bestaat uit een mengsel van grind of kwarts en epoxyhars. De gelijkenis met beton is niet bijzonder groot omdat de kleur van de vloer in de regel vrij egaal is (veel kleuren mogelijk) - Den Bosch gietvloer - Alles wat u moet weten over woonbeton.

Kunnen Woonbeton Vloeren Overal Worden Toegepast?

Vloeistofdicht, zuurbestendig Makkelijk schoon te houden Geluiddempend Krasvast Als nadeel kunnen we vermelden dat de betonlook iets minder uitgesproken is dan bij andere gietvloeren met betonlook. Cement gebonden gietvloeren bestaan uit een egaline van cement, toeslagstoffen en kleurpigmenten (Woonbeton - betonvloer voor binnen - Woonbetonvloeren). In feite is het een moderne zandcement dekvloer met een dunne zelfegaliserende mortel.

Aangezien het hoofdbestanddeel cement is, lijken deze vloeren nog het meeste op een betonvloer. Deze gelijkenis heeft ook nadelen, want een cementgebonden gietvloer heeft een vrij poreuze structuur en moet dus goed beschermd worden met een coating om vlekvorming te voorkomen. Vaak past men een polyurethaan coating toe om de vloer vuil en vocht afstotend te maken maar een afwerking met een waxlaag is ook mogelijk.

De prijs hangt hierbij onder meer af van het aantal lagen - gietvloer utrecht. De prijs van een beton cire vloer ligt tussen €85 en €145 per vierkante meter. Voor een cementgebonden vloer starten de prijzen bij ongeveer 75 euro per m2, troffelvloeren zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 60 euro per vierkante meter. De prijs hangt ook af van de totale oppervlakte van de vloer: hoe groter de oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Woonbeton, designbeton, micro-beton, betonstuc, beton cire, cementgebonden gietvloer, zijn voorbeelden van namen die je veel tegenkomt. Cementgebonden gietvloer - Bekijk onze vloeren. Daarnaast zijn er ook nog de nodige merknamen die het geheel er niet overzichtelijker op maken. Het is dan ook aangeraden om verschillende offertes op te vragen om goed de prijzen te kunnen vergelijken.

Woonbeton: Voordelen Van Een Gietvloer

Beton beschermen of beton verfraaien, G-vloeren BV biedt u een groot aantal beton-verduurzamingsproducten betonnen vloeren. Onze gietvloeren en coatings voor beton zijn afkomstig van gerenommeerde leveranciers waardoor wij uitstekende garanties kunnen bieden op kleurechtheid. G-vloeren BV is de erkende gietvloerspecialist voor verduurzaming, bescherming en verfraaiing van beton. Wij appliceren naadloze en superdunne gietvloeren en coatings op alle betonondergronden, vloeren en wanden.

Doe Vloer-inspiratie Op Met Deze GietvloerenGietvloer In Nijmegen

Het zijn bij uitstek ruimtes waar een gietvloer op beton de ondergrond beschermt en verduurzaamd. Een gietvloer aanbrengen op beton op basis van epoxy heeft een significant voordeel; de toplaag heeft een twee maal zo grote druk- en treksterkte als regulier beton. Een epoxy gietvloer die op een betonnen ondergrond is aangebracht is geheel naadloos en watervast en door toepassing van diverse topcoatings kunnen extra voordelige eigenschappen worden verkregen.Deze laatste wordt dan ook veelvuldig als gietvloer toegepast op betonvloeren van laboratoria en ziekenhuizen alsmede bedrijven waar met gevoelige electronische apparatuur wordt gewerkt. Een epoxy gietvloer op beton is niet alleen een zeer sterke vloerafwerking, de toplaag kan door een net wat andere compositie meerdere functionele voordelen opleveren. Gietvloeren voor betonvloeren die op basis van polyurethaan worden aangebracht zijn minder scheurgevoelig dan epoxy gietvloeren.

Navigation

Home

Latest Posts

Mangohout Meubels - Industriële Stijl

Published May 21, 23
3 min read

Zwarte Keukens

Published May 12, 23
6 min read

Op Zoek Naar Een Kapstok Van 75 Cm?

Published May 08, 23
6 min read