Vind Jouw Nieuwe Hanglamp

Gepubliceerd sep. 21, 22
6 min read

Zwarte Hanglamp Keuken

De functie van een plafonniere is dat de lamp veel licht geeft en voornamelijk zorgt voor basislicht. Je kan wel zeggen dat de lamp valt onder functionele of basisverlichting - Zwarte Hanglampen Online - Vergelijken en kopen. Je ziet ze namelijk vaak in de keuken, werkkamer en badkamer. Het is belangrijk dat de ruimte waar de lamp hangt, goed verlicht wordt.

Vaak wordt deze lamp gezien als decoratie. De vloerlamp kun je gemakkelijk verplaatsen (Hanglampen online kopen, industriële stoere Lampen). Heb je net niet genoeg licht op de bank om je boek te lezen? De vloerlamp pak je zo uit de hoek en verplaats je handig naar de bank. Je hoeft deze lamp bijvoorbeeld niet te bevestigen aan het plafond of aan de muur.

Hanglamp Zwart Hout

Bepaal eerst naar welk soort verlichting je op zoek bent en kies aan de hand daarvan de juiste soort lamp uit. Hanglamp, plafonniere of vloerlamp? Als het maar past bij wat jij voor ogen hebt en wat voor functie de lamp moet hebben - vloerlamp kopen. Wil je meer lezen over de inrichting van je kamer? Lees dan dit artikel.

Als interieurjunkie ben ik gek op de laatste trends. Ik kan niet wachten tot er een nieuw interieurblad uitkomt en ben continu met mijn eigen interieur bezig. Lampen zijn mijn favoriet, omdat ze echt iets toevoegen aan je interieur. Een nieuwe lamp is een relatief kleine verandering met een groots resultaat.

Lamp Zwart Glas

Dit keer was ik op zoek naar een landelijke plafondlamp. Want een landelijk tintje doet het heel goed in mijn industriële interieur. De wens voor een nieuwe lamp ontstond omdat ik de spots boven het kookeiland in de keuken eigenlijk al een tijdje niet meer ‘wauw’ vond. Dat herken je vast wel? Op bijna alles in je huis raak je wel een keer uitgekeken.

Dat heb je met veel dingen die ooit spierwit waren. Ik kon natuurlijk weer voor spots kiezen, want dat is heel handig voor boven een kookeiland - zwart stalen lamp. Maar het was tijd voor iets anders! Zo begon mijn zoektocht naar een landelijke plafondlamp voor in mijn keuken. Het design van mijn keuken valt onder de noemer industrieel.

Zwarte Eettafellamp

Een stoere plafondlamp met een landelijk tintje; dat zou goed passen. Op de webwinkel van Rietveld Licht ontdekte ik al snel dat er enorm veel keuze is. Ging ik voor een lamp in landelijke stijl met een betonlook net als mijn aanrechtblad, of toch voor een meer antieke lamp met een brons tintje? Een nieuwe lamp moet passen bij de ruimte, maar ook bij de rest van je interieur.

In de eetkamer hangt al een lamp met een landelijk tintje, of eigenlijk zijn het twee dezelfde hanglampen naast elkaar. Ze zijn zwart en redelijk neutraal als het gaat om het design, dus daar paste gelukkig veel bij (hanglamp riet zwart). Stel ik had daar een hele opvallende gouden lamp hangen, dan kon ik voor mijn keukenlamp in landelijke stijl beter een wat minimalistischer model uitzoeken.

Hanglamp Zwart Goud

Dat komt door de indeling van onze woning. Als ik dan boven beide een hanglamp zou hangen, zou het erg druk worden. Vandaar dat mijn keuze al snel op een plafondlamp in landelijke stijl uitkwam. Aan de andere kant van onze keuken grenst de woonkamer. Vanaf de bank is het kookeiland goed te zien.

Belangrijk is dat je nadenkt welke van de twee de meeste aandacht moet trekken: het eiland of de lamp? Van mij moest het wel een beetje in balans blijven. Als dat niet het geval was en de lamp moest meer aandacht trekken, had ik beter voor een landelijke hanglamp kunnen kiezen. lamp.

Zwarte Wandlampen

Hanglamp KopenLamp Kopen Voor Je Woonkamer?


Omdat ik de landelijke plafondlamp in de keuken boven het kookeiland wilde hangen, moest ik extra goed nadenken over de hoeveelheid licht de lamp zou geven. En over de plekken waar het licht schijnt. De spots die er eerst hingen waren natuurlijk wel super praktisch. Door ze te draaien, bepaalde ik zelf welke delen van de keuken het meest verlicht waren.

VloerlampenHanglamp Met Meerdere Glazen Bollen


Dan had ik overal voldoende licht. Zo kwam ik stap voor stap dichter bij mijn keuze. Ik wist wat er past bij de rest van mijn interieur, hoe opvallend de lamp mocht zijn en hoeveel licht ik nodig had. hanglamp zwart slaapkamer. Ben jij ook op zoek naar een landelijke plafondlamp? Om in de keuken te hangen of misschien wel op een hele andere plek in huis? Denk dan eerst over dezelfde dingen na en doe inspiratie op met de collectie plafondlampen in landelijke stijl van Rietveld Licht.

Lamp Zwart Goud

Natuur en het gebruik van natuurlijke materialen, is misschien wel een van de grootste woontrends op dit moment. hanglamp zwart rond. Het past ook helemaal in ons huidige wereldbeeld, waarbij we steeds meer oog hebben voor de natuur, waarbij we proberen zoveel mogelijk te recyclen en waarbij het gebruik van eerlijke materialen het steeds meer wint van materialen met een slecht imago.

Want een hanglamp van rotan of bamboe brengt veel warmte in je interieur (hanglamp zwart bol). Doordat deze materialen veelal natuurlijke kleuren hebben, passen ze bij veel verschillende interieurs. Een hanglamp met een bamboe of rotan kap past natuurlijk heel goed in een interieur met boho-invloeden, maar ook in het interieur met wereldse invloeden voelt deze lamp zich prima thuis.

Zwarte Bol Lamp

Een vloerlamp wordt vaak naast een bank of fauteuil geplaatst. Met een vloerlamp creëer je sfeer en daarnaast is de lamp ook nog eens handig als leeslamp. “Je kunt de lamp dus op de muur laten schijnen of bijvoorbeeld op je boek", vertelt styliste Denise van den Berg. Ook kun je een vloerlamp gemakkelijk verplaatsen, handig als je ervan houdt je interieur regelmatig om te gooien.

Met een hanglamp kun je een plek accentueren en meer sfeer bijbrengen. Deze lamp staat supergoed boven de eettafel volgens Denise. “Je kunt kiezen voor één grote lamp of voor twee lampen symmetrisch aan elkaar. Wil je een wat speelser effect? Kies dan voor een groepje hanglampen die op verschillende hoogtes hangen. hanglamp zwart hout.” Denise raadt aan om niet te veel verschillende lampen in huis te halen, dit maakt de ruimte snel onrustig.

Hanglamp Slaapkamer Zwart

Als je het licht meer wilt verspreiden kun je het best kiezen voor een glazen lampenkap. Een tafellamp kan decoratief zijn maar ook zorgen voor extra licht in de ruimte. Zo wordt deze lamp vaak gebruikt naast de tv. “Houd er wel rekening mee, dat je op die plek een dichte kap kiest, zodat je niet de hele avond tegen het peertje aankijkt.” Een tafellamp staat ook leuk op nachtkastjes en bureaus.

De Leukste Hanglamp Online KopenHanglamp Zwart Slaapkamer

hanglamp woonkamer

hanglamp rookglas

Wil je ook met dit licht bepaalde plekken accentueren? Kies dan voor plafondspots, deze kun je vaak draaien en dimmen. Ook zorgt een plafondlamp er soms voor dat de ruimte lager lijkt, bedenk dus goed in welke ruimtes dit van pas komt. “Een plafondlamp is vooral praktisch en is bijvoorbeeld handig in de badkamer omdat deze plat tegen het plafond hangt.” Heb je een donkere hoek in de woonkamer die graag wilt oplichten? Dan is een wandlamp de perfecte oplossing! Een wandlamp zorgt voor zacht licht en kan ook accessoires in huis zoals schilderen mooi accentueren.

Navigation

Home