Keukenbladen - Luxe Werkbladen

Gepubliceerd jun. 01, 23
6 min read

Keuken Barendrecht

ls u dichterbij komt dan zult u echter zien dat dit zeker niet het geval is en het Dekton werkblad als steen aanvoelt. Er zijn echter ook kleurstellingen die er zeer luxueus uitzien. Keukenwerkbladen.

Wil je meer inspiratie opdoen over keukenbladen? In de brochure vind je een omschrijving van de meest voorkomende materialen, een stappenplan om een ​​keukenblad te kiezen en de index met materiaaleigenschappen. In de index zie je de meest voorkomende materialen en hun eigenschappen. De volgorde geeft een prijsindicatie aan. Het begint met het meest voordelige materiaal Top, Laminaat.

Er zijn veel verschillende materialen en elk blad bestaat uit andere grondstoffen en heeft dus ook anderen eigenschappen. We geven hieronder een overzicht. Een keukenblad van laminaat (wordt ook wel kunststof genoemd) zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. De keukenbladen zijn gemaakt van Greengridz, spaanplaat of multiplex en hebben een afwerklaag van laminaat.

Dekton Keukenblad - Keukens

Bovendien zijn deze bladen minder kwetsbaar dan een blad van graniet of hout. Top, Laminate® is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is namelijk praktisch in het onderhoud, en bijna ieder ontwerp is mogelijk, dankzij de grote afmetingen van de plaat. En de bladen zijn verkrijgbaar in veel kleuren, dat je altijd een werkblad vindt dat bij jouw interieur, smaak én budget past.

Maar de echte kracht van Top, Core zit in de decoratieve toplaag. De structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen - ze voelen ook echt zo aan! Door de V-groove techniek loopt de print ook door in de rand. Dekton keukenwerkbladen. Dit geeft het blad een massieve uitstraling en biedt tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy ontwerp.

FENIX NTM® is een keukenblad met speciale nanotechniek dat tal van voordelen biedt. Want door deze techniek heeft het keukenblad een extreem mat uiterlijk maar voelt toch zijdezacht aan, en blijft er bovendien geen vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. De drager is het duurzame Greengridz of een 1cm dik compact-laminaat dat vervaardigd is van houtvezels en samen met hars onder druk wordt samengeperst.

Keukenblad Natuursteen En Betonlook

Bij deze keukenbladen wordt steengruis of kleipoeder geperst en pigment of een structuur toegevoegd. Hierdoor zijn er veel kleuren en afwerkingen mogelijk. Graniet (Evora Granite®) is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad. In een granieten keukenblad kunnen steeds andere patronen worden ontdekt, en zijn tint past zich iedere keer aan de lichtval en de inrichting van de keuken aan (Zwarte keukens: ideeën genoeg!).

Werkbladen Op Een RijtjeDekton Keukenblad Uitzoeken?

Composietsteen (Evora Quartz®) bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Maar anders dan graniet is het een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten (keuken Krimpen aan den IJssel). In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. De combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen dat het blad beter bestand is tegen zuren en is het minder poreus.

Het materiaal is onder extreem hoge druk geperst, waardoor dit stenen blad deze uitzonderlijke eigenschappen heeft maar in verhouding met andere bladen van steen, gevoeliger is voor stootschade. Beton is al jaren een favoriete kleur in de keuken (Werkbladen op een rijtje). De grijze tint is neutraal terwijl de uitstraling stoer, industrieel of juist landelijk kan zijn.

Keuken Barendrecht

De looks zijn dus geweldig, maar beton is niet het meest praktische materiaal in de keuken (Inspiratie over grijze keukens? Volop voorbeelden). Daarom zijn er in verschillende andere materialen mooie betonlookalikes die niet van echt te onderscheiden zijn. Deze materialen zijn er in verschillende prijsklassen, waardoor er altijd een 'betonnen' blad is dat past bij jouw budget.

Je hebt dan ook de zekerheid dat dit hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De Greengridz® bladen hebben daarnaast nog het voordeel dat het 60% minder CO2 uitstoot tijdens het productieproces. Vanwege de rasterstructuur is er minder materiaal nodig. Bovendien is het Carb2 gecertificeerd en voldoet daarom aan de allerstrengste normen voor samengestelde houtproducten, zoals die zijn vastgelegd door de California Air Resources Board (CARB) (In welke keuken voel jij je thuis).

Dekton KeukenwerkbladenEen Zwarte Keuken Met Marmerlook Keukenblad

Het Greenguard Gold-label verzekert ons ervan dat de producten ook geschikt zijn voor de omgevingen als scholen en ziekenhuizen (Keukenwerkbladen: Geschikte materialen en hun prijzen) - dekton keukenblad. De richtlijnen voor het gebruik van chemicaliën zijn dan strenger, en er is minder uitstoot toegestaan. Materialen zoals glas, hout en rvs zien we vaak terug in de keuken dus waarom niet als keukenblad? Deze keukenbladen hebben een heel eigen karakter en eigenschappen.

Keuken Ridderkerk

De techniek is al honderden jaren oud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders vonden een nieuwe praktische toepassing voor afgekeurd restmateriaal uit de marmergroeve: ze gebruikten het om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Nu, eeuwen later, is terrazzo populairder dan ooit. Ook in de keuken! Hoe mooi een keukenblad ook is, het materiaal moet wel praktisch zijn, en passen bij het budget.

Er zijn lookalikes in verschillende prijsklassen, zodat iedereen deze eeuwenoude trend in huis kan halen. Een keukenblad van massief hout geeft de keuken sfeer. Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in tal van soorten en tinten. Bovendien laat hout zich goed combineren met ieder ander materiaal. Het blad bestaat uit lamellen die worden verbonden en vervolgens onder hoge druk in elkaar geperst en watervast verlijmd worden.

Slijtageplekken zijn daarom makkelijk weg te werken door het blad licht te schuren en in de olie te zetten. Het blad vraagt meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld het kunststof blad (keuken Krimpen aan den IJssel). Maar zijn warme uitstraling weegt op tegen de zorg, en de tijdloze luxe is de investering waard.

Keuken Zwijndrecht

Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfortabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid. Een keukenblad van roestvrij staal (rvs) biedt vele mogelijkheden.Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen ze goed in elke keuken. Elk materiaal is anders en heeft andere eigenschappen. Je kunt ervan uitgaan dat elk materiaal geschikt is voor de keuken. En met het juiste onderhoud kun je er jaren lang van genieten.

Het keukenblad heeft 5 jaar garantie. Eventuele klachten kun je melden bij de leverancier/winkel waar je het blad hebt gekocht - Een zwarte keuken met marmerlook keukenblad..

Zwart Bruine Houtlook Keuken

Het werkblad is het eerste dat je opvalt wanneer je een keuken binnenstapt. Ze bestaan in allerlei materialen, kleuren en diktes. Elke type heeft haar intrinsieke voor- en nadelen. Welk werkblad is voor jouw keuken de beste? De keuze wordt bepaald door twee belangrijke punten: budget en kookstijl. Laat je inspireren door onderstaande tips en ideeën.

Hierbij is ook belangrijk dat lichtere materialen een groter ruimtegevoel creëren. Hier vind je een kort overzicht van de verschillende mogelijke materialen om keukenwerkbladen in te vervaardigen. Shutterstock Composiet werkbladen zijn heel populair en passen in elk type keuken. Het bestaat uit een samenstelling van kunststof en kleine deeltjes natuursteen.

Zwarte KeukensKeukenbladen - Diverse Materialen En Stijlen

keuken Zwijndrecht

zwarte keukens

keuken Barendrecht

De meeste soorten zijn echter licht poreus waardoor vocht kan binnendringen en vlekken nalaten. Kies je voor een gepolierd granieten werkblad zal dit probleem naar de achtergrond verdwijnen. Lees meer over de voor- en nadelen in het artikel ‘Graniet werkblad in de keuken’. Graniet is een duur materiaal, je kan het al vinden voor €275 maar het kan snel oplopen tot €500 de vierkante meter.

Navigation

Home